Spoedpost Noord-Limburg

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Laden

Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Toekomstvisie HAP Noord-Limburg

26 okt 2020

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vanavond (26 oktober 2020) gaan de huisartsen zich als leden van Coöperatie Cohesie U.A uitspreken over de ‘Toekomstvisie HAP Noord-Limburg’. Tijdens deze ledenvergadering wordt er een plan gepresenteerd om de acute huisartsenzorg in de avond, nacht en weekenden toekomstgericht te organiseren. In het plan staat onder andere beschreven om vanuit één centrale spoedpost in Noord-Limburg te werken. (Lees meer hierover in ons persbericht van 19 oktober.)

Hoewel er nog geen besluitvorming heeft plaatsgevonden, is veel onrust ontstaan over een eventuele sluiting van de huisartsenpost in Venray. Inmiddels heeft deze onrust ertoe geleid dat tijdens de raadsvergadering in de gemeente Venray van dinsdag 20 oktober jl. een motie is aangenomen en een oproep wordt gedaan aan de individuele huisartsen in Noord-Limburg om de eventuele sluiting tegen te houden.
 
Wij begrijpen de ongerustheid en hebben juist daarom een zorgvuldig traject doorlopen om te onderzoeken welke opties er zijn om de huisartsgeneeskundige spoedzorg in Noord-Limburg van kwalitatief hoog niveau te houden, op een manier die ook toekomstbestendig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen beschikt over dezelfde informatie.
 
Via deze weg informeren wij u daarom graag verder. Lees meer in de drie onderstaande downloads:

Terug naar overzicht